“Zase dostanem iba ponožky?”

Mnohým okolo nás naháňa vianočný čas hrôzu. Zhon, termíny, veľa práce, absolútna sezóna. Do toho riešiť domácnosť a snaha urobiť svojich blízkych “šťastnými” tými správnymi darčekmi. Dopriať im niečo, po čom tajne túžia. A to je úloha pre Ježiška – jednoducho nad ľudské sily!

Prečo? Ľuďom, ktorí tajne snívajú a o svojich snoch nehovoria jednoducho neulahodíte. Boja sa. Boja sa vysloviť svoje priania nahlas, aby neboli sklamaní, ak by sa nesplnili. Nakoniec skončia ako tí, čo si nájdu pod stromčekom ponožky (podľa svojej skúsenosti nahraďte pyžamom, papučami a pod.) a tíško si povzdychnú… Už zase… A skrývajú svoje sklamanie, aby tú “šťastnú a radostnú” chvíľu nepokazili. Budú sa tváriť, že je všetko OK, lebo oni sú vlastne skromní a to sa počíta.

Ale to nie je OK! My v Bepone veríme, že Vianoce sú krásny čas. Krásny čas, keď sa môžeme pozrieť do zrkadla a vidieť v sebe to malé dieťa. Malé dieťa plné veľkých snov. Čo chcem mať? Čo chcem vedieť? Čím chcem byť? To sú kľúčové otázky, ktoré by si mal pokladať pravidelne každý z nás. A Vianoce sú na to ideálna príležitosť!

Niekto si tieto otázky dáva každý deň a má Vianoce každý deň. Pozná seba. Vie čo chce. Vie to isto a nebojí sa o tom rozprávať. Verí na zázraky a vie, že nemusia prísť každý deň. Je vďačný, keď sa mu priania splnia, aj keď možno nie všetky. Ako ste na tom vy? Túžite tajne, alebo o svojich prianiach hovoríte?

Ak ste sa dostali až sem, budeme veľmi poctení, ak nám napíšete do komentára na Facebooku, čo by ste chceli. Možno si Ježiško vaše prianie nájde a splní ho. Ak nie, nevadí. Môžete to skúsiť zajtra, o pár dní, alebo o rok.

Zn. Ponožky máme.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *