biela pastelka

Bepon podporuje projekt BIELA PASTELKA

Sme hrdí, že sme pevnou súčasťou projektu BIELA PASTELKA, pretože ľudský osud nám nie je ľahostajný. V našich životoch sú okamihy, na ktoré nezabudneme – či už je to pohľad na partnera vo svadobný deň, radosť nášho štvornohého miláčika alebo prvý pohľad na dieťa. Aj nevidiaci a slabozrakí ich majú, hoci v ich životoch sa odrážajú trochu inak. Nevidiaci a slabozrakí ich vnímajú nie zrakom, ale na prvý nádych, dotyk či prvé počutie.

21. ročník verejnej zbierky BIELA PASTELKA

Už 21. ročník verejnej zbierky BIELA PASTELKA s Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska sa začína 2.9.2022 a potrvá do 30.9.2022. Veríme, že nielen my všetci v Bepone si uvedomujeme dôležitosť tejto pomoci a pevne veríme, že rovnako to vnímajú aj naši zákazníci. Zapojte sa spolu s nami do verejnej zbierky a staňte sa súčasťou krásneho projektu. Vašu aj našu pomoc ocenia tisícky nevidiacich a slabozrakých ľudí po celom Slovensku. Pretože dobro má rôzne formy a jednou z nich je práve projekt BIELA PASTELKA. 

Stacionárne pokladničky nájdete vo všetkých našich predajniach BEPON od 2. do 30. septembra, kedy sa zbierka u nás ukončí a odovzdá do rúk kompetentným z Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska.   

BIELA PASTELKA je charitatívny projekt, ktorý pomáha 

Verejná zbierka BIELA PASTELKA patrí k desiatim najväčším a najdôveryhodnejším zbierkam na Slovensku. Aj napriek jej veľkosti si pripomeňme dôležité fakty, ktoré len potvrdia jej veľkosť a dôležitosť. 

Zopár faktov o zbierke BIELA PASTELKA:

Tohto roku sa realizuje už 21. ročník verejnej zbierky BIELA PASTELKA. Jej organizátorom je Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska (ÚNSS). ÚNSS je občianske združenie, ktorého členmi sú nevidiaci a slabozrakí ľudia, ich priaznivci, priatelia a rodičia.

Na dofinancovanie aktivít či realizáciu bezplatnej pomoci nevidiacim a slabozrakým slúži práve verejná zbierka BIELA PASTELKA, ktorá pomáha napríklad pri:

• výučbe Braillovho písma,

• nácviku chôdze s bielou palicou,

• kurzoch práce s kompenzačnými, optickými a technicky náročnými pomôckami,

• nácviku sebaobslužných činností (varenie, upratovanie a osobná hygiena),

• obhajovaní záujmov a práv ľudí nevidiacich a slabozrakých,

• špecializovanom sociálnom poradenstve – pomoc pri vyrovnávaní sa s postihnutím, poradenstvo v oblasti zamestnávania či komunikovania s úradmi a pod.  

Nezabudnite, že Bepon bude spolu s vami pomáhať prostredníctvom tzv. stacionárnej pokladničky umiestnenej na pultoch našich všetkých predajní na Slovensku až do 30.9. Zbierka je registrovaná Ministerstvom vnútra SR pod číslom 000-2020-032857.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *