Jar a vzorované pančuchy alebo kedy ste na takéto výstrelky už pristará?

Jar už intenzívne klope na dvere a vaša túžba po nových módnych kúskoch sa stupňuje úmerne s dennými teplotami? Obchody a nákupné centra obsadila záplava kvetov a zovšadiaľ cítiť zívajúcu prírodu a prebúdzanie sa k životu. 

Inak to samozrejme nie je ani s najnovšími kolekciami dámskych pančúch. Vo výkladoch pútajú vašu pozornosť sexy čipkované samodržky s elegantným vzorom pripomínajúci kvety begónie či nežné pančuchové nohavice s kvetmi ľalie alebo so zaujímavým orientálnym vzorom. A vy si zrazu neviete vybrať.

Už už vstupujete do obchodu a zrazu vás zastavia pochybnosti – je vhodné, aby žena po tridsiatke, po štyridsiatke, päťdesiatke či šesťdesiatke nosila také výrazné vzorované pančuchy?

Články v lifestylových magazínoch o móde a etikete milosrdne varujú a veľkými písmenami sa snažia zabrániť tomu, aby ste sa stali objektom „spoločenského odsúdenia a verejnej hanby“. 

Vzory ako káro, „animal print“ či kvety vraj pridávajú nohám na objeme a jednoducho nelichotia istému veku, profesii a ani každej postave. 

Podobne ako v živote, tak aj v móde, radikálne odpovede nikdy nie sú tie správne. Vždy je potrebné brať do úvahy širší kontext, situáciu a okolnosti. Vždy sa dá nájsť tá správna kombinácia, vďaka ktorej si nebudete musieť odoprieť vaše obľúbené pančušky. 

Máte plnšie lýtka či stehná? Skombinujte vzorované pančuchy s trištvrťovou áčkovou sukňou. Obliekate sa do spoločnosti a chcete byť elegantná? Zvoľte vzor v neutrálnych farbách, prípadne plastický vzor alebo čipku. Vyžaduje vaša práca prísny business dress-code? Doprajte si záplavu kvetov a geometrických vzorov poobede alebo cez víkend. 

Nedajte sa zväzovať pohľadmi okolia a zbavte sa zbytočných predsudkov, pretože uniformita v obliekaní ide ruka v ruke s uniformitou v myslení. Veď napokon jar je tu pre každého. 

Aký je váš postoj k vzorovaným pančuchám?

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *