Geniálny umelec, výnimočný muž – limitovaná kolekcia od Borisa Hanečku

Osobnosť slovenskej módnej scény s jedinečným talentom a prezentáciou na svetovej úrovni – to je Boris Hanečka, jeden z našich najvýraznejších tvorcov autorských kolekcií šiat ale aj kostýmov pre operu, či divadlo. Strojca veľkolepých prehliadok so zmyslom pre najmenší detail. Najčastejšie sa Borisove meno spája s Luciou Hablovičovou, ktorú považuje za svoju osobnú múzu a aktuálne s prezidentkou slovenskej republiky, pani Zuzanou Čaputovou.

Spoznať bližšie jeden z originálnych príbehov módneho návrhára Borisa Hanečku je možné aktuálne vďaka spojeniu s Beponom. Pre BEPON exkluzívne vytvoril kolekciu pozostávajúcu z pančuchových nohavíc v štyroch vzoroch a piatich prevedeniach doplnenú o potlač pohodlnej mikiny.
Námet vznikol tentokrát po návrate z pobytu v prírode, kde ho zaujala aj na Slovensku sa vyskytujúca najväčšia európska včela – Drevárik Fialový. Neprehliadnuteľného a donedávna vzácneho zástupcu ríše hmyzu si všimol dizajnér nielen vďaka veľkosti, ale aj intenzívnym odleskom fialovej až trblietavo modrej, ktoré na tele včely vytvárajú kovový vzhľad. Farby kolekcie boli ihneď jasné – čierna, fialovo modrá a zlato hnedá, pripomínajúca symbolicky med a jeho vôňu. Obdiv vzbudil tento krásny druh aj svojim zvláštnym letom pripomínajúcim zbujnené osmičky, ktoré sa stali jedným zo vzorov pančuchových nohavíc. Okrem farby krídla pripomínajúce vitráž v katedrále prepožičali do kolekcie ďalší vzor a to hneď v dvoch dezénoch. Štvrtý model sa inšpiroval geometrickým vzorom včelieho plástu ako symbol spojený so včelami všeobecnejšie. Vyobrazenie Drevárika Fialového v plnej kráse sa nachádza ako potlač tón v tóne na bavlnenej mikine dostupnej v čiernej farbe.

„Príbehy, diela, osoby či prírodné úkazy sú mojou nevyčerpateľnou inšpiráciou. Rozmanitosť našich životov a príležitostí je nekonečná – to je pre mňa opakujúca sa výzva pri vytváraní veľkých kolekcií oblečenia, ale aj menších návrhov na doplnky, či špeciálnom projekte “ušitom“ na mieru objednávateľovi. Považujem sa za veľmi vnímavého človeka. Rád cestujem v čase aj priestore a vždy tak objavím niečo nové, alebo nachádzam dávno zabudnuté. Niekedy naopak vôbec neplánujem a neočakávané prekvapenie či podnetná osoba sa objaví samovoľne. Asi by som nedokázal tvoriť módu striktne, len účelovo a bez vlastného príbehu…“
Boris Hanečka

Instagram: @borishanecka
Web: www.hanecka.com

Kolekcia Boris Hanečka pre BEPONPančuchové nohavice VČELÍ PLÁST, hnedá - Boris Hanečka pre BEPONMikina - Boris Hanečka pre BEPON  Pančuchové nohavice VČELIE KRÍDLO - Boris Hanečka pre BEPON Pančuchové nohavice LET VČELY - Boris Hanečka pre BEPON Pančuchové nohavice VČELÍ PLÁST - Boris Hanečka pre BEPON Pančuchové nohavice VČELIE KRÍDLO PÁS - Boris Hanečka pre BEPONLimitovaná kolekcia Boris Hanečka pre BEPON

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *