Každý potrebuje týchto nekĺzavých, neviditeľných pomocníkov

Niektorí si pamätáme časy, kedy bolo v móde, keď vám z tenisiek trčali biele ponožky až vysoko nad členky. Tieto časy sú však dávno preč a pokiaľ nejde o fashion ponožky, tak ich radšej nechajte doma.

Doba ťapiek je tu!

Slovo ťapka nás baví už roky, ale viete prečo sú ťapky ťapkami? Kedysi sa nazývali ťapkami ľahké, pohodlné, dámske topánky na veľmi nízkom podpätku. A to je aj charakteristika ťapiek, veľmi nízkych ponožiek siahajúcich najviac po členky, ktoré nekĺžu z nohy a v dnešnej dobe aj s množstvom iných funkcií, vďaka ktorým sú vaše nohy v pohodlí po celý deň.

Po vzniku ťapiek sme pátrali aj na našich sociálnych sieťach a našej zákazníčke ďakujeme za vtipné vysvetlenie pôvodu nášho ľubozvučného slovenského slova ťapky, ako aj samotného produktu:

 Moja starká vravievali príbeh, ktorý sa viaže nielen k názvu, ale aj k úplnému zrodu ťapiek. Voľakedy si dievky nemohli navliekať ponožky do topánok, pretože to bola iba výsada mužov a dievky museli nosiť štrimfle (v dnešnej reči pančušky). Lenže v lete mali pod sukňami doslova saunu, keď nechceli chodiť naboso. Kdesi na kopaniciach však raz jednej dievke pretiekli nervy a rozhodla sa, že vyrobí tajný vylepšovák, ktorý v topánkach nikto nezbadá. Vytiahla z truhlice mužove ponožky a látku od členku odrezala. Keď sa v nedeľu chystala do kostola, muž zbadal na nej svoje ponožky a skríkol: „A čo si ty rozum potratila?! Takto mi ponožky skynožiť. Ťapnutá!“ A tak sa, vualaaaa, zrodil názov ťapky. (Autor: Slo_enka, Instagram Bepon)

Ako je možné, že nekĺžu? Väčšina dnešných ťapiek má na vnútornej strane malý gél, ktorý ich veľmi dobre drží na nohách. Je to ako mágia. Okrem nekĺzavosti sú veľmi nízke, čo znamená, že nevytŕčajú z topánky. Sú tiež veľmi tenké, takže sa v nich nepotia nohy, čo môže byť tiež v lete výhoda oproti bavlneným ponožkám. Ťapky sú vhodné ako pre dámy tak i pre pánov do nízkych tenisiek či mokasín.
Dnes sa bez nich v lete nezaobídete.

Ťapky podľa účelu

Podľa svojej základnej funkčnosti môžeme ťapky rozdeliť na niekoľko druhov ťapiek. Vybrali sme tie, ktoré sú skvelými pomocníkmi a určite by nemali chýbať vo vašom šatníku.

MASÁŽNE ŤAPKY
Poznáte ten pocit, keď po celom dni vyzujete balerínky? Pri vyššej námahe chodila môžu veľmi pomôcť ťapky s komfortným vankúšikom, ktorý vám počas chôdze masíruje najnamáhanejšiu časť chodidla. Minuloročný prototyp bol vylepšený tak, aby lepšie vyhovoval všetkým dĺžkam chodidla.

Ťapka VANKÚŠIK, 7,99 €

PROTIŠMYKOVÉ
Pre deti sú skvelé aj protišmykové ťapky. Rýchloschnúce ťapky z kolekcie Futsy pevne obopnú nohu a sú vhodné do vody, piesku, ku bazénu, či len tak po byte. Neodporúčame ich, ak sa dieťa učí chodiť, nakoľko by protišmyková guma bránila pohybu.

Detské ťapky Futsy ŽRALOK, 7,99 €

BAVLNENÉ ŤAPKY
Vhodné na indoorové a outdorové aktivity. Poskytujú nohám pohodlie počas športovania. V našich predajniach zakúpite viacero modelov s rôznymi strihmi tak, aby boli vhodné do najrôznejšej obuvy – pre pánov i dámy.

Ťapky AWOLA, 4,99 €

ŤAPKY PROTI OTLAKOM
Komfortné dámske ťapky, zabraňujú otlakom na nohách v lodičkách alebo balerínach, vďaka bezšvovému prevedeniu a zosilnenému lemu na nohách pevne držia a nezošmykujú sa.

Ťapky LUX ABS, 5,99 €

FASHION ŤAPKY
V etikete sa postupne uvoľňujú hranice a čo bolo donedávna zakázané sa stáva akceptované alebo dokonca moderné. Ak môže vytŕčať niečo z tenisky, či lodičky, sú to práve módne, čipkované ťapky. Výrobcovia ich navrhujú tak, aby vyzerali štýlovo a je škoda ich neukázať. Treba mať na pamäti, že vždy záleží na type spoločenskej udalosti.

Ťapky LACE P35, 4,99 €

ŤAPKY OTVORENÉ
Ide o kategóriu samu o sebe, v ktorej môžete nájsť ťapky vhodné do sandálok a lodičiek s otvorenou špičkou. Aj tie dnes môžete nosiť komfortne, bez otlakov alebo hygienicky.

Ťapky LUX LINE, 5,99 €

Ako „skladovať“ ťapky? Resp. najlepšia rada na záver:

Párovanie ponožiek nie je obľúbenou aktivitou asi žiadnej z nás. Aby vám ťapky nepožral „ponožkožrút práčkový“ (alebo iné domáce zvieratko, ktoré chováte), odporúčame ťapky prať pekne v páre vo vrecúšku na jemný textil. A ešte jeden skvelý tip: ťapky sú pri kúpe navinuté na kartón v špecifickom tvare. Nevyhadzujte ho! Ak si ho totiž ponecháte (postačí oválna časť v tvare chodidla), po opraní si ťapky oviniete okolo neho, namiesto toho, aby ste ich hádzali do zásuvky len tak medzi ostatné ponožky. Takto vám nehrozí, že sa stratíte v strašidelnej priepasti vašej zásuvky. Potom ich môžete na štýl KonMari organizovane a úhľadne uložiť do zásuvky na ponožky – a nebudú zaberať prakticky žiadny priestor a vždy vytiahnete tie, ktoré potrebujete. NAJLEPŠÍ TRIK EVER!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *