Ako si vybrať termoprádlo na lyžovačku?

Jedným z najdôležitejších kúskov oblečenia, ktoré treba brať do úvahy pri lyžovaní, je práve termoprádlo, ktoré tvorí vašu základnú vrstvu. Pri výbere odevov, ktoré sa majú nosiť pred začiatkom lyžiarskeho dňa, je vždy dobré začať so základnou vrstvou.

Vonkajšie vrstvy lyžiarskeho odevu fungujú lepšie, ak máte kvalitnú základnú vrstvu, pretože vlhkosť z tela sa rýchlo odvádza preč, čo umožňuje každému vonkajšiemu priedušnému odevu účinnejšie sa vysporiadať s vlhkosťou. To udržuje reguláciu telesnej teploty v chladnejších.

Aký materiál si vybrať?

Existuje mnoho rôznych materiálov, ktoré značky používajú pri tvorbe termoprádla. Medzi najčastejšie patrí polyester a merino vlna. Polyester je typická a bežná textília používaná pri výrobe termo oblečenia. Niekedy je polyesterový materiál zmiešaný s lycrou, aby bielizeň dokonale obopla telo a zlepšovala komfort pri pohybe.

Ďalším populárnym materiálom, ktorý sa dnes vo vrstvách lyžiarskych odevov bežne používa, je merino vlna. Ide o jemnú priadzu, ktorá je ideálna pre termoprádlo, pretože udržiava teplo, je pohodlná a účinná. Merino vlna je prírodná tkanina, ktorá má mnoho predností pred umelými materiálmi. Ide o výrazne drahší materiál v porovnaní so syntetikou, a preto sú produkty z kvalitne spracovanej merino vlny cenovo menej dostupné.

Výhody vlny:

  • – vlna v chlade príjemne zahreje a v teple ochladí má vynikajuce termoregulačné vlastnosti,
  • – aj v hustej štruktúre je dobre priedušná a telo pod ňou môže voľne dýchať,
  • – lepšie odvádza pot,
  • – ani po niekoľkonásobnom použití nezapácha,
  • – má samočistiaci efekt,
  • – nepremokne tak ľahko ako syntetika,
  • – výrobky z vlny majú priaznivé účinky pri liečbe mnohých chorôb, predovšetkým reumatických.
  • – vlna je jednoducho prírodná a prirodzená.

Ak si chcete užiť na lyžovačke vlnený komfort aj vy, dostupnejšou alternatívou je termoprádlo vyrobené zo zmesy polyesteru a vlny. Spája výhody oboch materiálov.

Termoprádlo z našej ponuky

 

Tipy na dámske termoprádlo nájdete tu.

Tipy na pánske termoprádlo nájdete tu.

Pri výbere základnej vrstvy je dôležité rozhodnúť sa, aký typ odevu potrebujete. Bez ohľadu na to, akú značku alebo typ oblečenia si vyberiete, nezabudnite, že mať dobrú podkladovú vrstvu je nevyhnutná súčasť vášho celkového zoznamu oblečenia na lyžovačku. Ak máte správne základy, všetko ostatné bude fungovať efektívnejšie a budete sa cítiť pohodlnejšie po celý deň.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *