Aké plavky si vybrať na leto?

Prvé jarné dni a žiarivé záblesky slnečných lúčov v nás môžu, okrem záplavy endorfínov, vyvolať aj otázku – „Aké plavky si mám kúpiť na leto?“ Odpoveď na túto otázku je podmienená riešením dvoch základných problémov:

a) Aké plavky sa hodia k môjmu typu postavy?
b) Aké módne trendy prináša leto 2017?

Pre dokonalý plážový look by ste sa mali pokúsiť skĺbiť súčasné módne trendy s tým, čo pristane práve vašej postave. Ak si neviete dať rady, skôr než vyrazíte do obchodov a nákupných centier, venujte pozornosť nášmu stručnému nákupnému manuálu.

Vo všeobecnosti rozoznávame štyri základné typy ženskej postavy: tvar presýpacích hodín, postava v tvare hrušky, alebo jablka a nakoniec tvar valca, teda chlapčenská postava. Každá z týchto postáv má rozdielne telesné proporcie a špecifiká, ktoré si vyžadujú aj rozdielnu voľbu plaviek, či bikín.

Postava presýpacie hodinyPostava presýpacie hodiny

Táto ženská postava je považovaná za najdokonalejšiu. Vyznačuje sa štíhlym driekom, súmernými bokmi a hrudníkom. S takýmito krivkami si môžete dovoliť prakticky čokoľvek a nemusíte sa báť aj extravagantnejších vzorov, farieb, či strihov. Azda jediná vec, ktorú musí majiteľka takejto postavy pri výbere plaviek zohľadniť, je jej vek. Staršie dámy by sa mali vyhýbať napríklad rôznym volánikovým aplikáciám, infantilným vzorom a nevystuženým vrchným dielom. Príroda je nevyspytateľná a pri tejto postave vám nadelila kratšie nohy? Aj tento problém sa dá ľahko vyriešiť. Stačí ak si vyberiete napríklad celé plavky, ktoré sú na bokoch vykrojené a vaša postava sa opticky krásne predĺži.

Postava hruškaPostava hruška

Tento typ postavy je charakteristický širšími bokmi a menšími prsiami. Pri výbere plaviek by sme sa teda mali snažiť vyrovnať nepomer medzi hornou a dolnou časťou tela. Pridajte prsiam objem prostredníctvom plaviek s rôznymi aplikáciami v podobe volánov, riasení, alebo strapcov. Vyberajte si vystužené plavky trojuholníkového strihu s výraznými vzormi, ktoré vám dokážu dodať vytúžený objem. Spodný diel plaviek by mal byť naopak neutrálny, aby odpútal pozornosť smerom hore. Ak chcete väčší zadoček eliminovať úplne, siahnite buď po štýlovej tunike, alebo si obviažte okolo pásu transparentnú šatku.

Postava jablkoPostava jablko

Postava v tvare jablka je typická štíhlymi nohami a väčším bruškom. Takýto druh postavy potrebuje nevyhnutne zvýrazniť pás a zakryť tukové vankúšiky na brušku. Ideálnym plážovým spoločníkom pre tieto krivky sa stávajú tankiny, teda plavky s tielkovým vrchom. Ak sa nechcete zmieriť s jednodielnymi plavkami sú tu pre vás plavky so zvýšeným spodným dielom. Máte väčšie prsia? V tom prípade by ste sa mali vyvarovať plavkám typu bandeau a voliť skôr klasické strihy s kosticami, ktoré poskytnú vaším prsiam potrebnú pevnosť a oporu.

Postava valec – chlapčenská postavaPostava valec - chlapčenská postava

Chlapčenský typ postavy je charakteristický nenápadnými bokmi, ktoré nie sú širšie ako hrudník a dlhými nohami. Ženy s touto postavou by sa mali pri výbere plaviek zamerať najmä na kúpu nohavičiek, ktoré dokážu vymodelovať plnšie boky. Vyberajte plavky s väčším vykrojením, alebo s najrozličnejšími aplikáciami v oblasti bokov. Opticky vám môžu pomôcť aj horizontálne pruhy a veľmi drobné vzory.

 

Vo všeobecnosti môžeme povedať, že jedno zlaté pravidlo platí pri všetkých týchto typoch postáv – vyberajte si plavky tak, aby zvýraznili to, čo je na vás krásne a obdivuhodné!

 

A aké sú najnovšie módne trendy pre nastávajúcu letnú sezónu? V plážovej móde, rovnako ako všade inde, hlásia comeback 90. roky. To znamená návrat legendárnych jednodielnych a vysoko vykrojených plaviek – presne takých, aké nosila Pamela Anderson v kultovom seriály Baywatch. V prípade potlače dominujú najmä vtipné slogany, nápisy a batikovaný, či florálny vzor. Nezabudnite na štýlový klobúk, veľké slnečné okuliare, hodvábe kimono, do kabelky prihoďte opaľovací krém a na pláži budete jednoducho neodolateľná!

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *