Aké pančuchy na akú príležitosť?

Aké pančuchy na akú príležitosť?

S pančuchovými nohavicami to nie je také jednoduché ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Slovenský trh ponúka neskutočný výber pančušiek, ktoré sa líšia svojim strihom, materiálom, počtom denov, vzorom, či farbou.

Život, a najmä ten spoločenský, zas ponúka množstvo príležitostí, na ktoré je potrebné zvoliť vhodný typ pančuchových nohavíc, teda taký, ktorý by korešpondoval s pravidlami etikety. Niekedy je však tento výber oveľa ťažší než sa nazdávame a za okamih sa môže premeniť na katastrofálne faux-pas. Z tohto dôvodu Vám ponúkame stručný manuál o tom, ako si správne vybrať pančuchové nohavice podľa konkrétnej príležitosti.

 

 

Aké na ples alebo k malým čiernym?

Pančuchové nohavice sú neodmysliteľne späté so všetkými formálnymi príležitosťami. Ak by ste sa teda na ples, či inú spoločenskú udalosť rozhodli ísť „naboso“ máte na krku hneď prvý prešľap voči etikete. Na túto príležitosť voľte jemné pančuchové nohavice, ktoré pôsobia luxusne a decentne zároveň. Vyhnite sa okázalým vzorom a vyberajte si z telovej a čiernej farby. Ak chcete pôsobiť štíhlejšie zvoľte si napríklad sťahovacie Wonderky. Silónky nevyhnutne patria k večernej róbe a lodičkám – to je jasné. Živú diskusiu však vyvolávajú lodičky s otvorenou špičkou, alebo pätou, prípadne sandále na vysokom opätku s pásikmi.

Čo s otvorenými lodičkami?

Ak by sme aj akceptovali otvorené lodičky, alebo sandále na vysokom opätku ako povolenú spoločenskú obuv (čo je diskusia sama o sebe), nastáva ďalší problém – nosiť, či nenosiť do nich pančušky? Odborníci na etiketu sa zhodujú, že aj otvorené lodičky si vyžadujú pančuchové nohavice. Vyberte si ale tie, ktoré sú ultra tenké a tiež nemajú zosilnenú špičku a ani pätu. Ak sa chcete pochváliť perfektnou pedikúrou, skúste špeciálne pančušky bez špičky.

Aké do kancelárie?

Za najväčšie kancelárske faux-pas by sme mohli považovať samodržiace pančuchy v kombinácii so sukňou, ktorá je až príliš krátka. Ak chcete počas horúcich letných dní nosiť „samodržky“ oblečte si sukňu, ktorá siaha minimálne po kolená. Tiež patríte k tým, ktorým pracovná etiketa nedovoľuje zbaviť sa pančuchových nohavíc ani počas tých najteplejších dní? V takomto prípade sú pre Vás ako stvorené ľahké 8 denové pančušky.

Aké na voľný čas?

Vo vašom voľnom čase Vás nezväzuje žiadna etiketa. Môžete sa preto naplno realizovať. Voľba pančuchových nohavíc predstavuje priestor, v ktorom sa môžete slobodne prejaviť, ukázať svoju kreativitu a jedinečný osobný štýl. Fantázii sa medze nekladú. Máte chuť predviesť sa v nových úzkych šatách? Vaše krivky v nich vyniknú vďaka nenápadným bezšvovým pančuškám.

Aké na párty?

Žiarivé svetlo reflektorov si priam vyžaduje pančuchové nohavice s trendy metalickým odleskom, alebo s rafinovanou čipkou. Vyberte si napríklad pančušky z našej Fashion kolekcie. Pre tie odvážnejšie sú tu extravagantné „samodržky“. Štýlový rockový, či punkový nádych Vám zas zaručene dodajú sieťkové pančuchové nohavice.

Aké do lietadla?

Aj keď v lietadle nesprávne zvolenými pančuchovými nohavicami žiadny prešľap voči etikete isto nespáchate, je dôležité (najmä počas dlhých letov) cestovať pohodlne. Ak máte problém pri dlhom sedení s tŕpnutím dolných končatín, jednoznačne stiahnite po sťahovacích pančuškách, ktoré majú zvýšenú kompresiu.

Tak schválne, poznali ste všetky spomenuté pravidlá etikety?

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *