Päť výhercov projektu #fusaklepodľamňa si už obulo svoje dizajnové ponožky :)

Určite si mnohí z vás ešte spomenú, že sme v marci tohto roku spolu s Fusakle.sk odštartovali jedinečný projekt #fusaklepodlamna, v rámci ktorého bolo možné navrhnúť dizajn vlastných ponožiek. Z celkového počtu 211 prihlásených súťažných návrhov ste vybrali 5, ktoré sa práve v tomto období dostávajú do našich predajní po celom Slovensku :).

Dlhé týždne navrhovania, zbierania odvahy a čakania na verdikt, priniesli piatim z vás neutíchajúci pocit z výhry. Z pomedzi 211 prihlásených súťažných návrhov originálnych ponožiek hlasujúci vo finále ste vybrali 5, ktoré si podľa vás najviac zaslúžili zhmotniť do reálnej podoby. V polovici apríla 2017 ste totiž rozhodli o víťazoch v dvoch kolách online hlasovania na mikrostránke www.fusaklepodlamna.sk.

Fusakle podľa mňa

Ako to vyzeralo na stránke počas súťaže?

Počas obdobia kedy bolo možné zahlasovať, tak na favorizovaný návrh kliklo viac ako 106 000 návštevníkov, pričom najviac z nich bolo z Bratislavy (28 376), Košíc (6 491) a Žiliny (5 544).

Zaujímavé je i podotknúť, že projekt výsostne zameraný na slovenské regióny a zapojenie slovenských ľudových motívov pritiahol okrem 83% pozornosti Slovákov aj pozornosť obyvateľov Nemecka (3%), Českej republiky (3%), Rakúska (2%) či Ukrajiny (2%), ktorí mikrostránku navštívili.

V prvom kole hlasovania rozhodlo 29 780 hlasov o 11 postupujúcich návrhoch. Z nich sa ďalším prideľovaním hlasov, ktorých bolo v druhom kole presne 16 244, rozhodlo o piatich výherných motívoch, ktoré boli ušité a postupne sa dostávajú na pulty našich predajní.

Netradičnou je v tomto prípade i etiketa týchto dizajnových ponožiek, z ktorých každá rozpovie príbeh vzniku daného vzoru. Dôležité je dodať, že vo všetkých piatich prípadoch stoja za výherným kreatívnym návrhom Slovenky – teda ženy, ktorým sme slávnostne odovzdali kompletnú kolekciu piatich“fusaklí“ v krásnych drevených kazetách, označených menom autora.

Premýšľate, že by ste si niektorý z víťazných návrhov kúpili? 🙂

V tom prípade máme pre vás hneď dve dobré správy! Tá prvá je, že víťazné návrhy už máme skladom a tá druhá, že v najbližšom období si ich budete môcť kúpiť v ktorejkoľvek z našich predajní za ľudovú cenu 7,90 eur.

Sympatické autorky víťazných návrhov 🙂

Sledujte nás preto aj naďalej na našom FB, kde vás budeme informovať o ich dostupnosti. Hneď ako sa tieto fusakle so slovenským ľudovým motívom ocitnú vo všetkých našich predajniach po celom Slovensku, tak o tom budete vedieť ako prví. :).

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *