Oblečte sa srdcom, opäť!

Dátum 15. február patrí detským onkologickým pacientom už od roku 2002, keď prišla svetová organizácia Childhood Cancer International s myšlienkou podporiť práve najmenších bojovníkov. Cieľom tohto svetového dňa je zvýšiť informovanosť verejnosti týkajúcu sa rakoviny detí a mládeže a dosiahnuť lepšie pochopenie problémov a výziev spojených s týmto ochorením. Symbolom tohto dňa plného emócii je zlatá stužka.

Tisícky smutných príbehov, v ktorých deti a mládež prichádzajú o bežné detské radosti otrasú nielen ich životom, ale i životmi ich najbližších. Deti bojujú v nemocniciach, kde sú častokrát v útlom veku vystavené náročným situáciám a dlhodobej izolácii od kamarátov a spolužiakov. Táto cesta vôbec nie je jednoduchá!

Každý rok sa diagnostikuje rakovina po celom svete u viac ako 300 000 detí vo veku do 19 rokov. Približne 80% z nich žije v krajinách s nízkymi a strednými príjmami, kde je miera ich prežitia minimálna.

Oblečte si ponožky, ktoré pomáhajú

Spojili sme sily a rozhodli sa pomôcť našim malým hrdinom, ktorých osud prekvapil. V spolupráci so slovenskou neziskovou organizáciou Deťom s rakovinou sme vytvorili ponožky, ktoré pomáhajú. Chceme vyzbierať finančné prostriedky pre tím zložený z odborníkov, rodičov detí, vyliečených pacientov, ktorí sprevádzajú deti a rodinu na ťažkej ceste ich osudu. Pri navrhovaní unikátnych ponožiek sme si vybrali motív macka, ktorý má táto organizácia v logu. Predstavuje nielen ikonickú detskú hračku, kamaráta, ale aj určité teplo domova. A práve rodinné prostredie a súdržnosť je veľmi dôležitým faktorom pri liečbe. Macíkové ponožky zakúpite v dvoch motívoch, vo veľkostiach pre celú rodinu. Kúpou podporíte nielen slovenský produkt, ale prispejete na dobrú vec. Výťažok zo zisku bude venovaný Deťom s rakovinou na zakúpenie nového monitoru životných funkcií na Kliniku detskej hematológie KDHaO. Prečo práve monitor životných funkcii? Jeho cena je privysoká a jeho prítomnosť je nevyhnutná. Pri ťažko chorých detičkách je meranie životných funkcii veľmi dôležité, pretože o ich živote môžu rozhodnúť sekundy.

Tvárou kampane sa stala modelka a dvojnásobná mamina, Mirka Luberdová. Spolu so synom Riškom si týmto vážnym ochorením prešli, dokonca dvakrát. Mirka je pre nás symbolom pozitívnej mysle a toho, že nech vám osud čokoľvek do cesty priveje, dá sa s tým popasovať. Nie je to len bojovníčka za zdravší životný štýl, ale žena s veľkým „Ž“.

Oblečme sa opäť srdcom a pomôžme vrátiť deti do života.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *