5 základných kúskov, ktoré musíte mať v šatníku

Koľko kúskov máte v šatníku vy? Pokiaľ ide o základné kúsky, tzv. basics, väčšinou predstavujú jednoduchosť a pohodlie. Nenechajte sa ale zmiasť slovom základné. Tieto kúsky sú ťahúňmi celého šatníka každej dobre oblečenej ženy a dajú vám základ pre mnoho skvelých outfitov. Sú nadčasové, kvalitné a prežijú akýkoľvek trend alebo sezónu. Vďaka ich kombinovateľnosti nemusia vaše skrine praskať vo švíkoch.

5 základných kúskov musí mať svoju farbu, kvalitu, strih

Pri výbere základných kúskov by ste mali myslieť predovšetkým na 3 kritéria, ich farebnosť, kvalitu a strih. Pevný farebný základ je kľúčový a práve vďaka nemu sú basics univerzálne kombinovateľné. Zaobstarajte si ich preto v čiernej, bielej, béžovej, šedej a denim farbe. Nezabúdajte na strih vhodný pre váš typ postavy. Nielenže by vám oblečenie malo perfektne sadnúť, ale musí vám aj lichotiť a vyzdvihnúť na postave to najkrajšie. A v neposlednom rade musí byť naozaj kvalitné, ak vám má v šatníku vydržať celé roky. Medzi základnými kúskami by vám nemalo chýbať biele tričko alebo tielko, modré džínsy, malé čierne šaty, rolák a formujúca bielizeň.

 

1. Biele tričko/tielko

Je veľmi málo kúskov, o ktorých sa dá povedať, že by ich mal mať v šatníku naozaj každý. Biele tričko však medzi ne nielenže patrí, ale dokonca stojí na prvej priečke. Je to osvedčený kúsok, ktorý vás nikdy nesklame. Neexistuje zlý spôsob, ako nosiť biele tričko, je absolútne univerzálne a môže byť základom každého outfitu, ktorý si oblečiete. Skvele sa kombinuje s elegantnými prvkami ako sako, či sukňa, ale aj ležérnymi ako džínsy. A keď sa nebudete pridŕžať len zabehnutých stereotypov a popustíte uzdu fantázii, kombináciou bieleho trička s odvážnejšími prvkami dokážete vytvoriť originálny a pritom pohodlný outfit.

Náš tip: Oblečte si biele tričko a rifle, ale namiesto tenisiek ich skombinujte s vysokými podpätkami, dlhým sakom a crossbody kabelkou.

Biele tričká a tielka kúpite na Bepon.sk aj vo všetkých predajniach:

  

2. Skinny džínsy

Úzke džínsy, ktoré boli kedysi považované za trend, sa tak udomácnili v našich skriniach, že sa zmenili na klasiku a základ šatníka. Podstatou tohto odevu je, že by mali obopínať nohy ako druhá koža. Ak si myslíte, že tento typ nohavíc si môžu obliecť iba super štíhle ženy, ste na omyle. Kombináciou s dlhším topom a vysokými podpätkami môžu v skinny džínsoch skvele vyzerať aj dámy so ženskými krivkami. Dobrou správou je, že s trochou inšpirácie môžete nosiť jedny skinny džínsy tak, aby vyzerali každý deň v týždni inak.

Náš tip: Pokiaľ sa necítite pohodlne v džínsovine, siahnite po mäkších materiáloch. Rovnakú službu ako skinny džínsy vám urobia aj legíny v džínsovom vzhľade.

Skinny džínsy a legíny kúpite na Bepon.sk aj vo všetkých predajniach:

 

 

3. Malé (ne)čierne šaty

Opýtajte sa akéhokoľvek dobrého stylistu, aký, alebo koľko kúskov nesmie vo vašom šatníku chýbať a odpoveď bude jednoznačná – sú to malé čierne šaty! Tieto nadčasové a univerzálne šaty si získali takú obľubu, že dnes majú status jedného z najväčších módnych hitov. Využijete ich na bežné nosenie do práce, ale dokážu vás zachrániť aj v prípade neočakávanej spoločenskej udalosti. Nezabudnite však na správny strih pre váš typ postavy. Nezáleží či to budú púzdrové šaty alebo šaty s áčkovou sukňou. 

Náš tip: Už dávno neplatí, že malé čierne musia byť v čiernej farbe. Úplne stačí, keď to budú jednofarebné neutrálne šaty jednoduchého nadčasového strihu.

Malé nadčasové šaty kúpite na Bepon.sk aj vo všetkých predajniach:

 

 

4. Rolák

Aj pri výbere roláku platí, že by ste mali v prvom rade myslieť na kvalitu. Lepšie je mať doma jeden – dva skutočne kvalitné kúsky, ako niekoľko výpredajových z nekvalitných materiálov. Siahajte po neutrálnych farbách ako čierna, biela, béžová a môžete ich tak kombinovať s čímkoľvek. A s čím teda? Mnoho žien sa pri kúpe roláku do šatníka zaoberá práve touto otázkou. Roláky sú super všestranné a vyzerajú skvele ako súčasť každého druhu outfitu, či už ležérneho, elegantného a dokonca aj kancelárskeho oblečenia.

Náš tip: Aby ste si v roláku nepripadali príliš zahalene, použite zlaté pravidlo –  k jednému zahalenému kúsku treba pridať jeden odvážnejší. Výsledok vás skutočne prekvapí.

Univerzálny rolák kúpite na Bepon.sk aj vo všetkých predajniach:

 

 

5. Formujúca bielizeň

Stále žijete v domnienke, že formujúca bielizeň je určená len pre moletky? Vedzte, že to tak nie je. Správne vybrané kúsky môžu totiž skvelo poslúžiť aj ženám s veľkosťou 36, najmä zvýrazniť ich ženské prednosti. Tvarujúce kúsky by teda nemali chýbať ani jednej žene, či už sa radí do kategórie „petite“ alebo „plus size“. Vďaka príjemným materiálom a dobrým strihom môžete tento typ bielizne pohodlne nosiť každý deň, nielen pri špeciálnych príležitostiach. Pravidelné nosenie formujúcej bielizne dokonca môže prispieť k správnemu držaniu tela a tým eliminovať problémové partie na vašej postave.

Náš tip: Zvoliť si správnu veľkosť je pre dosiahnutie želaného výsledku kľúčové. Ak je veľkosť malá, začne sa bielizeň zarezávať alebo rolovať, ak je veľká, môže byť nápadná a neplní svoju funkciu.

Formujúcu bielizeň kúpite na Bepon.sk aj vo všetkých predajniach:

   

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *